Juniorträning

Juniorträning

Juniorträning i samarbete med Matz Evensson Golf Academy. Träningsgrupper 2024 Golfäventyret 5-10 år Juniorträning 10-12år Juniorträning +13år Vi slussar barn vidare från Golfäventyret till juniorgrupperna vart efter.

Junioransvarig 2024

 Elin Enarsson. Ansvarar för bl.a. anmälningar till juniorernas Västmanlandsserie, spelträning på banan m.m. 

Mobil: 076-9156299.

E-post: elin.enarsson89@gmail.com

För mer info, håll koll på och gilla juniorernas Facebook-sida för uppdateringar:
Köping GK Junior.

Anmälan till juniorträning görs till recep@kopingsgk.nu, uppge vårdnadshavares kontaktuppgifter (viktigt) och barnets personnummer.

Kontakta receptionen på tel: 0221-810 90 om du behöver hjälp.

TEEN CUP 2024

Teen Cup är en av världens största golftävlingar för juniorer 13–16 år. Cupen börjar som en breddtävling på din hemmaklubb. Därifrån kan du kvala till gruppkval, regionkval och slutligen riksfinal.

Teen Cup är ofta den första golftävlingen du deltar i. Resan börjar på din hemmaklubb. Här möter du dina klubbkompisar på den nivå du befinner dig.

Teen Cup börjar som en breddtävling på klubbnivå, där alla upp till och med 16 år kan delta. Alla spelare, även du som har högre handicap än 36, kan delta i Teen Cup.

Klubben kan göra en puttävling, spela en bana som är 30, 50 eller 100 meter lång, 9 hål scramble, 9 hål poängbogey, tävla i närspel eller någon annan typ av tävling. Det är bara fantasin som sätter stopp.

FÖR DIG SOM KOMMIT LITE LÄNGRE...

…och har handicap är det Teen Cup klubbkval som gäller. Det är en 18-håls slaggolf- och scratchtävling (kvaltävling) i åldersklasserna 13, 14, 15 och 16 år.

Om du har tungan rätt i mun, prickar fairway och lyckas komma bland de två främsta i din åldersklass går du vidare till nästa kvalomgång. När tävlingen närmar sig riksfinal möter du de bästa i respektive åldersklass och spelar om titeln ”bäst i Sverige”.

Varje klubb beslutar själv vilken spelform, antal hål och vilken tee man vill att deltagarna ska spela. Klubben kan också tillåta icke-medlemmar att delta och gör då det i en Teen Cup klubbtävling. I Teen Cup klubbtävling är det tillåtet att använda sig av en caddie.