Tjejer & Killar 12-17 år 2021

Måndagar: 17:30 - 20:00. Golfträning
Onsdagar: 17:30 - 20:00. Golfträning
Torsdagar: 17:30 - ca. 20:00. Spelträning på banan

För mer info, håll utkik på och gilla juniorernas Facebook-sida för uppdateringar:
Köping GK Junior.

Från och med 2021
Medlemskap: 1 300 kr
Träningsavgift: 500 kr
Priset gäller för ungdomar 12-18 år. I träningsavgiften ingår det träningar & bollar, lunchkort för rabatterat pris i restaurangen och försäkring under träningarna.
------------------------------------------------------------
Är du intresserad av vilka tävlingar som går av stapeln för juniorer inom denna ålderskategori? Kika här nedan för vilken som passar just dig eller ditt barn. Har du frågor så kontakta klubbens Pro Johan Fryckne på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Västmanlandsserien
Spelas vid 7 st (kanske 8) tillfällen i på utvalda klubbar i Västmanland. Tävlingarna gäller för juniorer som är 18 år eller yngre och har grönt kort. Här nedan följer tävlingsschemat.

15 juni  Västerås GK
22 juni  Fagersta GK
28 juni  Frösåkers GK
3 aug  Arboga GK
10 aug  Hälla GK
22 aug  Strömsholms GK
5 sep  Ängsö GK
12 sep  Orresta GK (?)

Anmälan sker till Pro Johan Fryckne senast 4 dagar innan avsatt tävlingsdag.

Teen Cup
Teen Cup är en av världens största golftävlingar för juniorer. Teen Cup är för många barn och ungdomar den första golftävlingen man deltar i. Resan börjar på hemmaklubben, här möter du dina klubbkompisar på den nivå du befinner dig. Teen Cup börjar som en breddtävling på klubbnivå, där alla upp till och med 16 år kan delta. Alla spelare, även du som har högre handicap än 36, kan delta i Teen Cup.

Teen Tour
Touren spelas över sex omgångar från maj till september och anmälan sker i Min Golf. Anmälningsavgiften betalas direkt i Min golf. Touren har tre nivåer, First, Future och Elite. Under respektive rubrik hittar ni mer information, se:  https://golf.se/tavling/juniortavlingar/teen-tour/

Teen Tour First. Är tourens första nivå och inkörningsporten för dig som vill komma igång och tävla, oavsett om du vill bli bäst i världen eller bara tycker det är kul att tävla och träffa kompisar. Spelare födda mellan 1997 och 2005 får delta.

Teen Tour Future. Teen Tour Future är den andra nivån på touren. Future spelas på sju spelplatser varje omgång. Här blir motståndet tuffare och du kan behöva åka till granndistriktet för att tävla. Omgång 3 och 4 spelas över två dagar vilket gör att en övernattning kan behövas. Future spelas över 36 hål förutom omgång 3 och 4 som spelas över 54 hål. Spelformen är slagspel och det finns plats för 54 killar och 24 tjejer. Hit tar du dig antingen via dina rankingpoäng eller en uppflyttnings plats som du spelat till dig omgången innan. Anmälningsavgiften är 300 kronor och även här måste du betala touravgift.Teen Tour Future ger både uppflyttningsplatser och rankingpoäng. För att delta på Future måste du ha högst handicap 12 för pojkar och 15 för flickor. Spelare födda mellan 1998 och 2006 får delta.

Teen Tour Elite. Teen Tour Elite har ett startfält på 156 spelare (102 pojkar och 54 tjejer) med undantag för JSM Match (omgång 4). Detta gör Teen Tour Elite den till en riktig “stortävling” och ett självklart val för dig som vill spela med landets bästa juniorer. Nivå 3 är därmed det högsta steget på Teen Tour. Hit tar du dig på samma sätt som i de andra stegen, det vill säga genom rankingpoäng eller uppflyttningsplats från Future. På denna nivå får du mäta dig mot Sveriges bästa juniorer. Under varje omgång spelas en Teen Tour Elite. Omgång 3 och 4 är svenska mästerskap och betyder att vinnarna kan titulera sig svensk mästare för juniorer och får Riksidrottsförbundets SM-tecken. Anmälningsavgiften för spel på Elite är 400 kronor och anmälan sker i Min Golf. Tävlingen spelas över minst tre dagar och spelformen är slagspel förutom omgång 4 som spelas som matchspel. Tävlingen ger rankingpoäng och ingår i World Amateur Golf Ranking.