Nyheter Köpings Golfklubb

Klicka i menyn här bredvid för att läsa nyheter från Köpings golfklubb, uppdelat i nyheter för medlemmar, rörande banan, tävlingar etc.

Höstens kommitémöten

Välkomna till höstens kommittémöten:

Tisdag 18 september kl:18:00-20:00.

Lokal:  Samling i klubbhuset.

Kommité avslutning:

Lördag 17 November, kl:10:00-12:00. (lunch efteråt) Lokal: meddelas närmare.

Golfäventyret i skolorna är uppskattat

"Golfäventyret- i -skolan-satsningen" genomförs i skrivande stund av klubbens junioransvarig Lena With, tillsammans med grundskollärarna i kommun.

Hittills har satsningen varit oerhört uppskattad av de ca300 elever, som hittills har provat på Golfäventyret med Lena With och respektive idrottslärare.

Nyfikenhet på golfen som fritidsaktivitet har väckts hos flera barn som fått möjlighet att prova på att spela 50-bana och 30-bana uppe vid Gammelgården, med det nyinköpta träningsmaterialet som skolorna fått tilldelat sig genom bidrag för bl.a. integration m.m.

Eleverna har fått information om träningsverksamheten på klubben och om den kostnadsfria Sommarlovsträningen under v.26 som juniorverksamheten erbjuder inne i Köping i år.

Jippotävlingen en succé

Jippotävlingen (som juniorverksamheten arrangerade på golfveckan 23/7) blev väldigt uppskattad av både vuxna och juniorer.

Ett trettiotal juniorer, ledare och föräldrar hjälpte till att arrangera tävlingen, med målet att samla in pengar till juniorverksamheten.

Juniorverksamheten fick fint stöd i form av Sponsrade priser av bl.a.a Hästens, Lanna Lodge, Sparbanken, Kicks m.fl.

Totalt fick vi in fantastiska 26 500kr till juniorverksamheten under tävlingen!

Ett stort tack till alla som deltog!

/Lena With

Junioransvarig

Rekordstort deltagande teen cup juniorläger -succé

Mellan den 24-27 maj har hela 44 juniorer (15 tjejer och 29 killar mellan 5-16år) deltagit i säsongens största juniorläger på klubben "Teen Cup".

Ett fantastiskt väder förgyllde golflägret, som vi ledare arrangerade för andra året i rad.

Juniorerna har under lägret erbjudits bl.a. spelträning, teknikträning, deltagande i Sparbankens Föreningsmarsch, t-shirts, mat och fika m.m.

Rekordstort deltagande varje dag, med mellan 34-40 deltagande juniorer respektive dag!!!

Lägret var kostnadsfritt och mat och fika ingick.

Vinnare i Teen Cup Klubbkval:

P13år- Erik Näf

P14år- Jesper Eklund

P15år- Noel Nilsen

Även Hampus Nilsson kvalade sig vidare i P15 klassen, detta då de två bästa pojkarna och två bästa flickorna i respektive åldersklass kvalar vidare till gruppkvalet (om de har hcp 36 eller lägre).

Vi arrangerade även Teen Cup Klubbtävling (9-hål poängbogey) för de juniorer som är mellan 9-13år och som nyligen börjat sin resa på stora banan och i den tävlingen vann Gustav Riihimäki med fantastiska 24p och två kom Tyra Kahn på 23p.

Golfäventyret barnen speltränade med scorekort  för första gången på 50-banan under söndagen.

Prisutdelning med diplom och medalj åt alla, bagbrickor åt de som spelat kval och klubbtävling samt lite tokiga skämtartiklar till alla yngre....blev uppskattat =)

/Lena With

Stolt Junioransvarig