Juniorsektionen

Juniorsektionen fortsätter att arbeta för att utveckla och förbättra juniorverksamheten ur ett långsiktigt perspektiv. Vi arbetar strukturerat mot uppsatta mål, både för att öka antalet juniorer och ledare i verksamheten och för att öka kvaliteten i verksamheten.

Hösten 2016 startade vi ett givande samarbete med Svenska Golfförbundets Juniorkonsulent Mikael Lundén, som vägledde junioransvarig och ledarna på klubben åt rätt riktning. Vi skapade bl.a. av en verksamhetsplan för juniorverksamheten för kommande fem år.

Juniorsektionen arbetar nu utifrån en verksamhetsplan med tydlig handlingsplan för respektive år.

En nyhet under 2018 var att vi arrangerade "Juniorernas Jippotävling", som blev en rolig och uppskattad tävling för klubbens medlemmar och förhoppningsvis ett återkommande inslag i verksamheten. Alla intäkter från tävlingen gick till att utveckla juniorverksamheten.

Vi fortsätter att arbeta för att öka antalet aktiva barn och ungdomar i klubbens verksamhet under säsongen 2018 och vi vill satsa på ökade insatser för att öka möjligheten för golfen att bidra till integration för barn och ungdomar i Köpings kommun.

Skolsatsning inleddes under 2018, där vi nådde 830 elever i åk 3,4,5 och 6 i kommunens grundskolor. Vi kommer att utveckla skolsatsningen ytterligare under 2019 i samarbete med Västmanlands Idrottsförbund, Ullvigymnasiets Barn och Fritidsprogram, samt med idrottslärarna i kommunens grundskolor och grundsärskolan. Läs mer under Golfäventyret i skolan 2019.

Junioransvarig

Johan Fryckne