Tjejjuniorer 12-17 år

Fredric Kahn är tränare och ledare för tjejjuniorer i åldern 12-17 år. Tträningarna under våren / hösten kommer att vara på onsdagar mellan kl 17:30-18:30. Dagträning under sommaren på banan, måndagar och onsdagar kl 13:00-14:30. Oskar Einan är ansvarig för dagträningarna. Tjejer kommer att spela tillsammans, gå i samma bollar. 

Avslutning med bowling för tjejjuniorerna, onsdag 3 oktober, på Olereys.

Föranmälan till Fredrik Kahn. 

 

Höstens träningar & läger

Aug-Sep

 

Onsdagar kl:17:30. Samling på rangen.

 

Tävlingar

Västmanlandsserien

Spelas vid 6st tillfällen under sommarlovet, för juniorer som är 18år eller yngre. Hcp gräns 36 för pojkar och 54 för flickor. Läs mer om anmälan (Daniel Nylander är kontaktperson för Köpings GK) och tävlingsbestämmelser på: http://idrottonline.se/SvenskaGolfforbundet/globalassets/vastmanlands-golfforbund/dokument/tavlingsbestammelser/tavlingsbestammelser_2018_-_ungdom.pdf

Spelschema Västmanlandsserien 2018

19 juni Västerås GK 

26 juni Surahammars GK 

2 aug Sala-Heby GK 

8 aug Tortuna GK 

14 aug Skerike GK 

26 aug Ängsö GK 

 

Vårens träningar & läger 2018

April

21/4 Ledarkurs för juniorer (12 år och äldre) och föräldrar

Lördagen den 21 april kan juniorer som är 12 år och äldre gå en grundläggande ledarkurs i golf, GL1, där Golfäventyrets olika övningar och upplägg prövas. Detta för att ev. kunna söka sommarjobb som ledare i golf på klubben, då krävs det att juniorerna går denna kurs som är kostnadsfri. Kursen pågår mellan Kl 13:00-17:00Samling i konferenssalen.

Föranmälan till Lena With senast onsdag den 18 april: E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

28/4 Junior Kick Off 

Vi rivstartar vårens säsong med ett dagsläger lördag den 28 april, Kl 10:00-12:00. Klubben bjuder alla deltagande juniorer och ledare på korv med bröd. Föranmälan senast onsdag den 25/4 till Lena With: E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Maj 

24-27/5 "Teen Cup", 4-dagar läger på Köpings GK.  

Datum: 24/5-27/5. Tider kommer under i våren. För alla juniorer 4-16 år. Klubbkval och klubbtävling på söndag den 27/5.

 

Sommarens träningar & läger v.25-v.33

Juni-Juli

Dagträning för tjejer och killar (12-21 år) med spelövningar på banan. Obs, tjejerna går i samma bollar.

  • Måndagar Kl:13:00-14:30
  • onsdagar Kl:13:00-14:30

29/6 Dagsläger på Skerike GK

Datum och tider kommer under i vårens juniorprogram (preliminärt vecka 26). Juniorer 12år och äldre kommer att få träna med en av Skerike GK:s tränare under 2h och efter lunch spelar ni stora banan. De yngre juniorerna kommer att spela korthålsbanan. Under dagen lär vi känna varandra och klubben bjuder på korv med bröd. Mer info kommer närmare.

Föranmälan till Lena With e-post:Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lena With mob:076-22 77 302

23/7 Juniorernas Jippotävling

Juniorverksamheten kommer att arrangera årets roligaste" jippo tävling"  och detta under måndagen den 23 juli, på Golfveckan (v.30). Vi tror att denna tävling kan bli en uppskattad tävling på klubben, där alla intäkter under tävlingen går till att stötta juniorverksamheten. Mer information om denna roliga nyhet kommer under våren, så håll utkik! 

  

 

Teen Tour 2018

Efter ett långt samarbete med Skandia som huvudpartner till Svenska Golfförbundets juniortävlingar sker nu ett skifte och vi byter tillbaka till det klassiska namnet Teen Tour.  Du som spelare kommer se några nyheter men det mesta är sig likt sedan förra året. 

Touren spelas över sex omgångar från maj till september och anmälan sker i Min Golf. Anmälningsavgiften betalas direkt i Min golf.

Touren har tre nivåer, First, Future och Elite. Under respektive rubrik hittar ni mer information, se:  https://golf.se/tavling/juniortavlingar/teen-tour/

Teen Tour First

Är tourens första nivå och inkörningsporten för dig som vill komma igång och tävla, oavsett om du vill bli bäst i världen eller bara tycker det är kul att tävla och träffa kompisar. Spelare födda mellan 1997 och 2005 får delta.

First spelas på cirka 15 platser runt om i landet varje omgång. Anmälningsavgiften är 200 kronor/tävling och betalas i Min Golf. För att spela på First måste du betala touravgift. (årsavgift för att spela på Teen Tour).

Tävlingen spelas över 18 hål och spelformen är slaggolf. Det finns plats för 54 killar och 24 tjejer.

Teen Tour First ger inga rankingpoäng men de tio främsta procenten i startfältet får flytta upp till Future nästkommande omgång.

Teen Tour Future

Teen Tour Future är den andra nivån på touren. Future spelas på sju spelplatser varje omgång. Här blir motståndet tuffare och du kan behöva åka till granndistriktet för att tävla. Omgång 3 och 4 spelas över två dagar vilket gör att en övernattning kan behövas. Future spelas över 36 hål förutom omgång 3 och 4 som spelas över 54 hål. Spelformen är slagspel och det finns plats för 54 killar och 24 tjejer.

Hit tar du dig antingen via dina rankingpoäng eller en uppflyttningsplats som du spelat till dig omgången innan. Anmälningsavgiften är 300 kronor och även här måste du betala touravgift.

Teen Tour Future ger både uppflyttningsplatser och rankingpoäng. För att delta på Future måste du ha högst handicap 12 för pojkar och 15 för flickor. Spelare födda mellan 1997 och 2005 får delta.

Teen Tour Elite

Teen Tour Elite har ett startfält på 156 spelare (102 pojkar och 54 tjejer) med undantag för JSM Match (omgång 4). Detta gör Teen Tour Elite den till en riktig “stortävling” och ett självklart val för dig som vill spela med landets bästa juniorer.

Nivå 3 är därmed det högsta steget på Teen Tour. Hit tar du dig på samma sätt som i de andra stegen, det vill säga genom rankingpoäng eller uppflyttningsplats från Future. På denna nivå får du mäta dig mot Sveriges bästa juniorer. Under varje omgång spelas en Teen Tour Elite. Omgång 3 och 4 är svenska mästerskap och betyder att vinnarna kan titulera sig svensk mästare för juniorer och får Riksidrottsförbundets SM-tecken.

Anmälningsavgiften för spel på Elite är 400 kronor och anmälan sker i Min Golf.

Tävlingen spelas över minst tre dagar och spelformen är slagspel förutom omgång 4 som spelas som matchspel. Tävlingen ger rankingpoäng och ingår i World Amateur Golf Ranking.

 

Professionell damtävling i Västerås den 9-11 augusti 

Anna Nordqvist värd för ny tourtävling i golf i Västerås 9-11 augusti

Sverige får 2018 en efterlängtad internationell damtävling i golf med världsstjärnan och majorsegraren Anna Nordqvist som frontfigur. Tävlingen spelas i Västerås.

 

Teen Cup 

Efter många år avslutas nu samarbetet med Skandia som huvudpartner till Svenska Golfförbundets juniortävlingar. Nytt namn för cupen blir i och med detta Teen Cup.

Teen Cup är en av världens största golftävlingar för juniorer. Teen Cup är för många barn och ungdomar den första golftävlingen man deltar i.  

Resan börjar på hemmaklubben, här möter du dina klubbkompisar på den nivå du befinner dig. Teen Cup börjar som en breddtävling på klubbnivå, där alla upp till och med 16 år kan delta. 

Alla spelare, även du som har högre handicap än 36, kan delta i Teen Cup. Klubben kan göra en puttävling, spela en bana som är 30, 50 eller 100 meter lång, 9 håls scramble, 9 håls poängbogey, tävla i närspel, eller någon annan typ av tävling. Det är bara fantasin som sätter stopp.

För dig som kommit lite längre...

...och har handicap är det Teen Cup klubbkval som gäller. Det är en 18-håls slaggolf scratchtävling (kvaltävling) i åldersklasserna 13, 14, 15 och 16 år. Om du har tungan rätt i mun, prickar fairway och lyckas komma bland de två främsta i din åldersklass går du vidare till nästa kvalomgång. När tävlingen närmar sig riksfinal möter du de bästa i respektive åldersklass och spelar om titeln ”bäst i Sverige”.

Varje klubb beslutar själv vilken spelform, antal hål och vilken tee man vill att deltagarna ska spela.

 

Nyheter säsongen 2018

Golftjej Köping 2018

Som en del i juniorverksamhetens arbete med att öka antalet aktiva tjejer i träning och tävling har vi ledare planerat för att under säsongen 2018 genomföra fem gemensamma aktiviteter för alla juniortjejer i träningsverksamheten. Vi samlar alla juniortjejer i våra träningsgrupper i olika aktiviteter under våra läger m.m. detta för att stärka tjejerna som grupp i juniorverksamheten och skapa möjlighet att lära känna varandra och hitta spelkompisar och förebilder hos varandra m.m. Gemenskap och glädje ska stå i fokus. Ansvarig ledare: Johan Björkdahl.

Golftjej Västmanland 2018

Tjejjuniorer 7-18år ( hcp 54 eller lägre) har även möjlighet att träna under säsongen med länets tjejer "Golftjej Västmanland". Detta innebär att länets alla tjejer i åldern 7-18år träffas vid 6 tillfällen och tränar tillsammans på olika klubbar i länet. Det är en väldigt rolig aktivitet som ger bra träningsmöjligheter, samt en fin förebild för tjejerna är den professionella spelaren och ledaren Sofia Ljungqvist. 2h träning per tillfälle. 

Tränare: Sofia Ljungqvist, professionell golfspelare på under touren till Ladies European Tour. Mer info om Golftjej Västmanland kommer under våren. 

 

Tränare 

Fredric Kahn

 

Tränare sommarens dagträning 

Oskar Einan. Mob: 072- 585 10 17. E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hjälpledare

Björn Zackrisson