Skolverksamhet

Skolsatsningen i år är ett samarbete mellan Köpings Golfklubb, Västmanlands Idrottsförbund, Grundskolans och Gundsärskolans idrottslärare, samt Ullvigymnasiets "Barn och Fritidsprograms" elever i åk 2 och 3.

Skolsatsningen innebär att:

Elever i årskurs 4 från respektive grundskola, samt grundsärskolan får komma på friluftsdag till Köpings Golfklubb under vårterminen maj-jun.

Gymnasiets elever får gå en GL1- kurs (Grundläggande ledarskapsutbildning steg 1) den 27/3 i Örebro Golfhall m.m.

Idrottslärare om Golfäventyret i skolan satsningen:

"Kursmaterialet är väldigt tydligt och inspirerande. Att projektet är anpassat i olika nivåer passar mina elever utmärkt. Att få chansen att testa på golf på olika sätt och vistas i dom miljöerna är verkligen uppskattat hos eleverna. Det är få av eleverna som hade några tidigare erfarenheter av golf vilket gjorde att eleverna har stor förväntan inför att fortsätta med golfäventyret i skolan."

/Jerker Permats
Lärare idrott och hälsa