Barn- och ungdomsverksamheten

Välkommen till juniorverksamheten på Köpings Golfklubb!

Vårt långsiktiga mål är att klubben ska kunna erbjuda en av de främsta juniorverksamheterna i regionen. Säsongen 2018 kommer att erbjuda massor av roliga och utvecklande aktiviteter för våra barn och ungdomar, läs mer på dessa sidor om de olika aktiviteterna och träningsgrupperna.

Träningar 

Vi fortsätter att utveckla våra träningar och övningsområden. 

För barn i åldrarna 4-11år erbjuder vi en lekfull, utvecklande och rolig golfträning genom "Golfäventyret".

För juniorer 12år och äldre erbjuder vi både tjejträningar respektive killträningar, samt arrangerar vi även gemensamma träningar dagtid under sommarlovet och gemensamma aktiviteter på läger m.m. under säsongen. Läs mer om de olika träningsgrupperna på dessa sidor.

Läger

Vi arrangerar flera läger under säsongen, både på hemmaklubben och på andra klubbar. 

Vi arrangerar bl.a. ett fyra dagar långt läger, för juniorer 4-16år, Teen Cup, mellan torsdag den 24/5 till söndag 27/5 maj. 

Dagsläger på Skerike GK, fredag den 29:e juni. För samtliga barn och ungdomar som deltar i någon av klubbens träningsgrupper. 

Tävlingar

  • Teen Cup 24-27maj. Vi arrangerar fyra dagar läger för juniorer 4-16år mellan torsdag den 24/5 till söndag 27/5 maj i samband med Teen Cup. Klubbkvaet i Teen Cup och klubbtävling spelas på söndag den 27/5. Se separat schema för samtliga lägerdagar. Mat ingår varje dag.
  • "Ryder Cup". Tränarassistent Oskar Einan planerar att genomföra en intern tävling för juniorer 12år och äldre mellan Surahammars GK och Köpings GK. "Junior Ryder Cup", spelas på Köpings GK den 4augusti. Returmötet planeras i september i Surahammar.
  • "Juniorernas Jippotävling". Årets roligaste tävling kommer att arrangeras av ledare, juniorer och föräldrar på måndagen den 23juli, under Golfveckan (v.30). Jippodag med aktiviteter för alla åldrar öppet för allmänheten och alla intäkter från dagen går till att utveckla klubbens juniorverksamhet. Jippotävlingen är för medlemmar och andra intresserade som vill spela en rolig tävling.
  • Västmanlandsserien, 6st tävlingar för Pojkar och Flickor 18 år eller yngre. Ansvarig ledare Oskar Einan. Läs mer om tävlings bestämmelserna på: http://idrottonline.se/SvenskaGolfforbundet/globalassets/vastmanlands-golfforbund/dokument/tavlingsbestammelser/tavlingsbestammelser_2018_-_ungdom.pdf
  • Distrikts Mästerskap för juniorer. Junior DM 18/6 spelas på Fagersta GK. Anmälan görs på www.golf.se
  • Teen Tour First, Future, Elit (tidigare Skandia Tour). Anmälan görs på www.golf.se av respektive junior. Nivå 2 (Future) och nivå 3 (Elite) ger rankingpoäng. Se mer info om Teen Tour på SGF:s tävlingsschema under: https://golf.se/tavling/juniortavlingar/ 
  • Klubb Mästerskap (KM) för juniorer. Spelas över två dagar. Datum: 

 

Golftjej Köping 2018

Under säsongen kommer vi att fortsätta att utveckla vår påbörjade tjejsatsning, med målet att skapa goda förutsättningar för tjejer i våra träningsgrupper att lära känna varandra och öka viljan att träna och spela golf. Se separat info.

Utbildningar

Föräldra- och ledarutbildningar genomförs på klubben varje år för att höja kvaliteten i träningsverksamhet och organisation.

 

Nyhet 2018

Golfäventyret- i- skolan- satsning 2018.

Vi genomför en "Golfäventyret- i -skolan" satsning, för att nå så många barn som möjligt i årskurs 3, 4, 5 och 6 på grundskolorna och i grundsärskolan i Köping. 

 

Sommarjobb för juniorer som ledare i golf

  • Vi söker bidrag från kommunen även i år för att kunna skapa sommarjobb, för några av klubbens juniorer, som ledare i golfträning.
  • Deltagande i GL1 kursen är viktigt.
  • Sommarjobb som ledare i golf under 3h/ dag: mellan kl:08:00-11:00 under 4 dagar. Mån-tor under v.26.

 

SverigeLotter finns till försäljning from 21 april. 

Junioransvarig Lena With har SverigeLotter till försäljning from 21/4 och Sverige Lotten kostar 25kr/st och av det får Juniorverksamheten 8kr per såld lott. Vi säljer SverigeLotter under säsongen för att öka intäkterna till juniorverksamheten, detta för att kunna utveckla verksamheten långsiktigt.

 

Nytt sponsorpaket för Juniorsponsring (1000kr)

För att Köpings GK ska kunna erbjuda en fortsatt bra och intressant utbildning för alla barn och ungdomar som är intresserade, krävs det stora insatser från många håll. Under 2017 initierade vi en stor juniorsatsning som resulterade i att klubben ökade antalet juniorer i träningsverksamheten med ett fyrtiotal barn och ungdomar till att vi har 120 juniorer i vår träningsverksamhet. Vi har många engagerade ledare och klubben arbetar för att utveckla sina tränings-, och tävlingsmöjligheter för juniorer m.m. och vi behöver ekonomiskt stöd från såväl företag och privatpersoner. 

Tillsammans kan vi stödja våra fina ungdomar!

Ditt namn/ företaget får en (plakett) plats på juniorsponsor tavlan, vilken sitter på rangen, tillsammans med alla som stödjer juniorverksamheten.

Sätt in 1000kr på klubbens Bankgiro 400-8942.

Skriv juniorsponsring och ditt namn/ företag. Till företag skickas kvitto. 

För mer information kontakta Junioransvarig Lena With.

E-post:Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mob:076- 2277302 

/Lena With

Junioransvarig

 

Du hittar uppdaterad information även på Facebook sidan: Köpings GK Juniorer